29 Eylül 2016 Perşembe

Bebek Bezinde Yeni Dönem: Yeni Prima Aktif Bebek ile “Çiş Bir Varmış Bir Yokmuş” Lansmanı


P&G’nin lider bebek bezi markası Prima'nın, bebek bezi kategorisinde Türkiye’de ilk ve tek olma özelliğini taşıyan “emici kanal teknoloji”siyle geliştirdiği Yeni Prima Aktif Bebek’i, Esma Sultan Yalısı’nda düzenlenen “masal” temalı basın toplantısında tanıttığı toplantıdaydım bende. 





Türkiye’nin en doğal annelerinden Tuba Ünsal’ın da katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında, bebeklerin sağlıklı ve mutlu gelişimleri için kesintisiz uyku ve masalların öneminden bahsedildi. Hamileliğinden bugüne bebekleriyle birlikte geçirdiği özel anları bir masal olarak anlatan Tuba Ünsal, annelik hikayesini katılımcılarla paylaştı.Masal temalı dekorasyonuyla da dikkat çeken basın toplantısı, Prima Türkiye ve Kafkaslar Marka Müdür Yardımcısı Cansu Türkay, Türkiye’nin en doğal annelerinden Tuba Ünsal ve Prima Uzman Kurulu Üyesi Psikolog Yeşim Çaylaklı’nın katılımıyla gerçekleşti. Prima masal temalı toplantısında, yeni ürünü için hazırladığı jingle ve reklam filmini de katılımcılara tanıttığı lansmanın kareleri ile sizleri başbaşa bırakıyorum. 






Toplantıda masalların bebekler için önemine değinen Prima Uzman Kurulu Üyesi Psikolog Yeşim Çaylaklı ise, masalın bebek gelişimi için bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış faydalarını katılımcılarla paylaştı. Yapılan bir araştırma, bebeklerin anne karnındayken dinlediği masalı doğumdan üç gün gibi kısa bir süre sonra tekrar duyduğunda annesinin sesine tepki verdiğini, örneğin daha fazla emmeye başladığını ve annesinin sesini diğer seslerden ayırt edilebileceğini ortaya koyuyor. Bu bilgiyi verdikten sonra Çaylaklı, sözlerine şöyle devam etti; “Masallar, anne ve baba ile bebek arasındaki duygusal bağı güçlendirmenin en keyifli yollarından biridir. Ayrıca bebeklerin öğrenmelerini ve gelişimlerini güçlendirme açısından da önemli bir katkı sağlar. Tanıdıklık ve güven hissi oluşturan masalları sıklıkla duyan bebeklerin stres yaşadıkları anlarda aynı masalı duydukları zaman duygusal olarak rahatladıklarını gözlemliyoruz”. Bir anne adayı olarak beni en çok etkileyen anlarda bu konuların geçtiği anlar oldu, inşallah bu duyguyu bir gün yaşarım.
















Prima'ya bu güzel davetleri için teşekkür ederim:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder